Tervetuloa MM-mitalikahveille 15.1.2016 klo 13!

7/1/2016

 

Jutta Menestrina otti hopeaa Mexicon Chapalassa. On siis aika juhlia!

Vesihiihtourheilu kutsuu MM-mitalikahveille

Jutta Menestrina otti hopeaa Suomeen marraskuussa huikealla 51,5 mertin hypyllä Meksikon Chapalassa!

Nyt on aika juhlia! Suomen Vesihiihtourheilu ry kutsuu mitalikahveille perjantaina 15.1. klo 13 Valo-talolle Ravintola Erätaukoon.

**

Jutta Menestrina (os.Lammi) otti 21.11.2015 MM-hopeaa vesihiihdon hypyissä Meksikossa, Boga Laguna/ Chapalassa. Kisa oli äärettömän tiukka. Menestrina oli alkukisan jälkeen viides, joten hän pääsi hyppäämään finaalissa 12 hiihtäjän joukossa seitsemäntenä. Jutta leiskautti finaalissa upean 51,5metrin hypyn, jonka jälkeen siirryttiin jännittämään neljää viimeistä hyppääjää. Jutan jälkeen hyppäsi Kreikan Marie Vympranietsova, jonka tulos jäi 51,1metriin. Seuraavaksi oli USA:n Regina Jaquess, jonka tulos jäi alle viidenkymmenen metrin. Toiseksi viimeisenä hypännyt Ranskan Nancy Chardin jäi vain 20cm päähän Menestrinasta, jolloin Menestrinan hopea varmistui! Pronssia otti USA:n Alex Lauretano, vain 10cm lyhemmällä hypyllä kuin Jutta! Näin tiukat erot ovat harvinaisia vesihiihdon hypyissä, mutta onneksi suomalaisen eduksi! Voiton otti Australian Jacinta Carroll uskomattomalla 57m hypyllä.

Menestrina, 28v, opiskelee parhaillaan kestävää kehitystä Aalto yliopiston taideteollisessa tiedekunnassa. Hän treenasi lokakuun loppuun asti Suomen hyisissä vesissä ennen lähtöään USA:n treenaamaan viimeisimmän huippukuntonsa ennen MM-kisaa. Hänen edelliset saavutuksensa sisältävät MM-hopeaa kahden vuoden takaa Chilestä ja EM-hopeaa ja EM-pronssia sekä useita nuorten EM-mitaleja, kultaa myöden. Menestrina on Suomen kaikkien aikojen menestynein vesihiihtäjä.

Lisätietoja,

Laura Lammi

Suomen Vesihiihtourheilu ry

050-4016281

Kuva: Krista Schipner